1- میزان مناسب آهن در اکثر محصول های کشاورزی حدود تا 100(ppm) درماده خشک است.
2- آهن 4 مین عنصر فراوان پوسته زمین بعد از اکسیژن، سیلیسیم و آلومینیم با میزان 5/6 در صد می باشد و متوسط مقدار آن در خاک 3/8 درصد حدودی شده است
3-غالبا شکل مثل جذب برای گیاهFe2+
4-پر نمایش ترین علامت کمبود اهن: برگها زرد ميشوندو رگبرگها سبز باقي ميمانند ) البته در برخی گیاهان مانند گلابی حتی رگبرگها هم سفید و رنگ پریده میشوند
5-در محیط های غرقاب که الکترون زیاد و شرایط احیا فراهم است، فراهمی آهن زیاد است
6-تفاوت علائم کمبود آهن با منیزیم در این است که کمبود آهن ابتدا در برگهای جوان ظاهر می شود ولی منیزیم در برگهای پیر زودتر مشاهده می شود
7-کم تحرک ترین عنصر کم مصرف در گیاه آهن است
8-علائم كمبود آهن در برخی گياهان (مانند كلم و شلغم) به سختي از كمبود Mn متمايز است و بايد از روش تجزيه گياه استفاده كنيم .
9-براي شناسایی كمبود در خاكهاي خنثي تا قليايي سورگوم گزینه مناسبی است.
10-بیشترین علت کمبود آهن، کم بودن مقدار آن در خاک نیست.بلکه تبدیل شدن آن به شکل غیرقابل جذب برای گیاه مشکل اصلی است
11-گیاه حداقل 10-6 مولار آهن ناز دارد
12-به نیاز هر يك واحدافزايش PH،حلاليت تركيبات آهن(3ظرفیتی) هزار مرتبه و (2ظرفیتی)صد مرتبه كاهش پيدا ميكند.
13-کمبود آهن درختان میوه در خاک های آهکی ایران گسترده وزیاد است
14-آهن به وسيله فرايند پخشيدگي جذب مي گردد اما توسط ساير فرايندهاي ديگر شامل حركت توده اي نيز مي تواند جذب سطح ریشه گياه شود.
15-جذب آهن توسط گیاه جذب فعال بوده و نیازمند انرژی می باشد
16-آهن مانند مس، روی و مولیبدن در زنجیره انتقال الکترون نقش دارد
17-عوامل تشدید کننده کمبودآهن:آهكي بودن خاكها ، PH قليايي، كمي مواد آلي در خاك،عدم تعادل عناصر غذایی در خاک ،كيفيت نامناسب آب آبياري به خصوص غلظت زياد يون بيكربنات،كه در جذب آهن و انتقال آن در داخل گياه ايجاد مشكل ميكندو تهويه نامناسب خاك
18-برایپیش گیری از کمبود اهن، عدم مصرف آب های سنگین(آبیاری) که حاوی بیش از 200ppm بیکربنات هستند توصیه میشود
19-کمبود آهن عمدتاً در خاک های غیر آهکی و سبک (شنی) دیده می شود، اما در خاک های آهکی مناطق خشک با تهویه کافی، شایع تر میباشد
20-اصلاح کمبود آهن سخت است زیرا بوسیله شرایط شیمیایی درون خاک ایجاد می شود و ارتباطی به کم بودن آهن کل ندارد
21-دو دسته از پروتئین های حاوی آهن، بنام های پروتئین های” هم “و پروتئین های “غیر هم” در گیاهانموجود است.